«A victory for all the dreams and all the struggles»

Endelig er vi i gang! Tre kvinner deler årets fredspris, reaksjonene verden over er positive. I  Liberia danser de, og i Jemen sier Tawakkul Kamran at prisen er en «victory for all the dreams and all the struggles».

I dag har vi begynt arbeidet med Fredsprisvinnerutstillingen 2011, men først og fremst har dagen i dag gått med til å lage presentasjoner om de tre nye fredsprisvinnerne i de faste utstillingene. Tre vinnere betyr tre ganger mer innhold som skal på plass – så dagen har vært hektisk, men vi er snart i mål!

Hvert år lager vi en egen utstilling om den nyeste fredsprisvinneren, og  11. desember kommer fredsprisvinnerne selv for å se og åpne utstillingen. Vanligvis bruker vi ett til to år på å lage en helt ny utstilling, men Fredsprisvinnerutstillingen er ikke som andre utstillinger. Fra Jagland annonserer vinnerne til utstillingen skal åpne er det åtte uker. Noen forberedelser har vi gjort i forkant av annonseringen: En internasjonalt anerkjent dokumentarfotograf står allerede klar til å reise ut for å ta rykende ferske fotografier så snart vi har en avtale i boks med de nye fredsprisvinnerne. Og vi har lagd et team her på huset som er klare for jobben.

Denne helgen går med til research om de tre nye prisvinnerne, og mandag har vi vårt første produksjonsmøte. Da møter vi fotograf og formgiver, og sammen med teamet her på huset kick-starter vi produksjonen av årets fredsprisvinnerutstilling. Men før det skal vi få med oss foredraget til Jagland her på Fredssenteret i morgen kl 13. Det blir spennende å få litt mer «inside-information» fra komiteens leder om de tre nye fredsprisvinnerne.

/ Utstillingssjef Liv Astrid Sverdrup /

Reklamer

Om Nobels Fredssenter | Nobel Peace Center

Nobels Fredssenter presenterer Alfred Nobel og fredsprisvinnernes virksomhet, og arbeider for å fremme refleksjon og debatt om temaer knyttet til krig, fred og konfliktløsning. Facebook: Nobels Fredssenter Facebook page in English: Nobel Peace Center Twitter: @Fredssenteret YouTube: http://www.youtube.com/user/NobelPeaceCenter
Dette innlegget ble publisert i Ellen Johnson Sirleaf, Leymah Gbowee, Nobels fredspris 2011, Tawakkul Karman og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s