Hurra – tre modige kvinner er tildelt prisen!

Ventetiden er over…. Jagland har vært på talerstolen, og har fortalt en hel verden at  «Den Norske Nobelkomite har bestemt at Nobels fredspris for 2011 skal gå til Ellen Johnson Sirleaf, Leymah Gbowee og Tawakkul Karman…».

Hurra – tre modige kvinner er tildelt prisen!  Jubelen her var stor da han leste navnene, ikke bare på grunn av deres beundringsverdige innsats,  men også fordi de er kvinner. For andre gang deles prisen på tre, og en av dem – Tawakkul Karman – er tidenes yngste fredsprisvinner.

Fokus er lagt på demokratiutvikling og kvinners rett til deltagelse i fredsprosesser.  For egen del har jeg beundret Ellen Johnson Sirleaf, Afrikas første demokratisk valgte kvinnelige president, i mange år. Det skal bli interessant å gå enda dypere inn i det arbeidet de tre har gjort i Liberia og Jemen, og å formidle det til publikum.

Det er mørkt ute og vi har stengt for dagen.  Men her arbeides det hektisk, med tekster for de digitale utstillingene, og med utstillingen som skal åpne 11. desember, med presse og informasjon og med forberedelser.

Dette er grunnen til at vi er her!  Det er utrolig fint å jobbe med fredsprisen og på Nobels Fredssenter!

/ Direktør Bente Erichsen /

Om Nobels Fredssenter | Nobel Peace Center

Nobels Fredssenter presenterer Alfred Nobel og fredsprisvinnernes virksomhet, og arbeider for å fremme refleksjon og debatt om temaer knyttet til krig, fred og konfliktløsning. Facebook: Nobels Fredssenter Facebook page in English: Nobel Peace Center Twitter: @Fredssenteret YouTube: http://www.youtube.com/user/NobelPeaceCenter
Dette innlegget ble publisert i Ellen Johnson Sirleaf, Leymah Gbowee, Nobels fredspris 2011, Tawakkul Karman og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s