Fredsprisvinnerfotografen er Espen Rasmussen

Den prisbelønte pressefotografen Espen Rasmussen skal ta bilder til Fredsprisvinnerutstillingen.

Espen Rasmussen under åpningen av utstillingen TRANSIT. Foto: Sara Johannessen / Nobels Fredssenter

Espen Rasmussen under åpningen av utstillingen TRANSIT. Foto: Sara Johannessen / Nobels Fredssenter

Her er utdrag fra pressemeldingen:

– Vi har valgt Espen Rasmussen på bakgrunn av hans unike kombinasjon av kunstneriske og dokumentariske kvaliteter som fotograf. Etter å ha samarbeidet med Espen om fotoutstillingen TRANSIT, er vi overbevist om at han vil portrettere Ellen Johnson Sirleaf, Leymah Gbowee og Tawakkul Karman på en interessant måte, sier direktør Bente Erichsen på Nobels Fredssenter.

– Dette er spennende navn fra utfordrende områder. Liberia har sett en positiv utvikling de siste årene. Dette vil bli viktig for meg å skildre og vise, og samtidig kunne fortelle historien om de to modige kvinnene. Jeg håper å både kunne portrettere dem, og samtidig vise hva de har fått til i Liberia, sier Espen Rasmussen, og fortsetter:

– Jemen er i en ustabil situasjon, med borgerkrigslignende tilstander. Tawakkul Karmans arbeid vil bli en stor utfordring å skildre, mest på grunn av konflikten i hennes hjemland. Men desto viktigere er det jo også å få til nettopp dette.

Fakta om fotografen:
Espen Rasmussen (født i 1976)
Prisbelønnet fotograf med blant annet to priser fra World Press Photo, en rekke priser i Picture of the Year International og hele 21 priser i den norske kåringen Årets Bilde. Han er fotosjef i VG, men jobber også med egne prosjekter, da representert av billedbyrået Panos Pictures. Fotografiene hans er trykket i blant andre Time Magazine, National Geographic, Der Spiegel og The Economist, og i aviser som The Guardian og The New York Times.

/ Informasjonsrådgiver Kirsti Svenning /

Om Nobels Fredssenter | Nobel Peace Center

Nobels Fredssenter presenterer Alfred Nobel og fredsprisvinnernes virksomhet, og arbeider for å fremme refleksjon og debatt om temaer knyttet til krig, fred og konfliktløsning. Facebook: Nobels Fredssenter Facebook page in English: Nobel Peace Center Twitter: @Fredssenteret YouTube: http://www.youtube.com/user/NobelPeaceCenter
Dette innlegget ble publisert i Fotografen, Nobels fredspris 2011 og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s