Reiseforberedelser

Forberedelsene til de fotografiske møtene med de tre nobelprisvinnerne er i full gang. Det blir noen hektiske uker fremover, med reise til to – kanskje tre / fire – land samt produksjon av utstillinger, tekster og video i etterkant.

Akkurat nå er jeg spent på hvor hektisk dette vil bli.

Jemen er i kaos, med kamper mellom regjeringssoldater og demonstranter, og flere ganger i uka kommer det ut nyheter om drepte og skadde. Dette gjør at det er vanskelig å planlegge en reise dit i detalj. Når jeg får visum, er usikkert, så jeg er forberedt på både å kaste meg rundt og på å vente i det lengste for å slippe til hos Tawakkul Karman.

Planen så langt er å portrettere henne på tradisjonelt vis, men også jobbe med reportasjer som viser Karman i aktivitet. Jeg håper selvfølgelig også å få tid til å skildre deler av Jemen.

I Liberia er situasjonen en annen, landet er forbi borgerkrig og uro. Derfor vil reisen dit forhåpentligvis gå greit. Men det er selvfølgelig en utfordring å få til en avtale med en president.

Staben på Fredssenteret jobber utrettelig med sine kontakter for å ordne sikre avtaler, og jeg regner med å reise til Liberia om et par uker.

Fotografisk er også oppdraget en utfordring. Hvordan fortelle historien om disse tre kvinnene og samtidig si noe om landene og kulturene? Og hvordan få historiene til å henge sammen? Dette blir viktige spørsmål å jobbe med de neste dagene før avreise.

/ Fotograf Espen Rasmussen /

Reklamer

Om Nobels Fredssenter | Nobel Peace Center

Nobels Fredssenter presenterer Alfred Nobel og fredsprisvinnernes virksomhet, og arbeider for å fremme refleksjon og debatt om temaer knyttet til krig, fred og konfliktløsning. Facebook: Nobels Fredssenter Facebook page in English: Nobel Peace Center Twitter: @Fredssenteret YouTube: http://www.youtube.com/user/NobelPeaceCenter
Dette innlegget ble publisert i Ellen Johnson Sirleaf, Fotografen, Leymah Gbowee, Nobels fredspris 2011, Tawakkul Karman og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s