Skissene ut av mappen

Utstillingsavdelingen viser fram de første skissene for prosjektmøtet.

Når avtalene om å fotografere fredsprisvinnerne er i havn reiser fotografen ut i verden på oppdrag. Allerede har vi fått se noen smakebiter av Espen Rasmussen sine bilder av Tawakkul Karman og de er nydelige!

Samtidig går produksjonen her hjemme videre for fullt. Et av de morsomste møtene underveis i en utstillingsproduksjon på Nobels Fredssenter er når utstillingsdesigner kommer med A3-mappen med det som kanskje skal bli utstillingen. Det er et første møte med noe vi skal legge mange timers arbeid i å realisere, holde vedlike og vise frem for flere hundre publikummere hver dag.

Christine Lohre har fått oppdraget med å formgi årets utstilling. Dette blir den sjette fredsprisvinnerutstillingen hun jobber med i tillegg til andre utstillinger som Steder der vi bor av Jonas Bendiksen og Mot og motstand om de fire sørafrikanske fredsprisvinnerne.

Som regel er det kjærlighet ved første blikk når Christine kommer med skissene – så også denne gangen. Deretter er det dags for diskusjoner om utstilling, design og formidling.

Vi tar opp spørsmål som: Hvordan «forteller» vi utstillingen? I hvilken rekkefølge ønsker vi at publikum skal oppleve utstillingen? Hvor i utstillingen kan det passe å samle en skoleklasse på undervisningsopplegg? Hvordan kan publikum aktivt bidra til utstillingen eller inspireres til videre engasjement?

Vi tror at denne utstillingen blir en fargerik og oppstemt feiring av de tre fredsprisvinnerne, alt de har fått til og alt de fortsetter å jobbe for. Vi gleder oss til skissene blir virkelighet og publikum får oppleve den.

/ Prosjektkoordinator Jessica Angstreich /

Reklamer

Om Nobels Fredssenter | Nobel Peace Center

Nobels Fredssenter presenterer Alfred Nobel og fredsprisvinnernes virksomhet, og arbeider for å fremme refleksjon og debatt om temaer knyttet til krig, fred og konfliktløsning. Facebook: Nobels Fredssenter Facebook page in English: Nobel Peace Center Twitter: @Fredssenteret YouTube: http://www.youtube.com/user/NobelPeaceCenter
Dette innlegget ble publisert i Nobels fredspris 2011, Utstillingsdesign og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s