Idé først, produksjon etterpå.

Christines tanker om billedmosaikk, menneskemengde, farger og speil har blitt til en modell. Nå begynner veien fram til ferdig utstilling.

På møtet med ekspertene på fredsprisvinnerne er det det begynner å ta form. Midt i ordstrømmen fra kunnskapsrike mennesker ligger det en atmosfære av noe.

For hver gang jeg har jobbet med å utforme portrettutstillingene  på Fredssenteret er dette like spennende: Hva er denne essensen og hvordan kan den omdannes i form som kan kommunisere med besøkeren? Hvordan ser den ut?

Denne gangen tre sterke mennesker som alle sier de vil dele prisen sin med folket sitt.

Jeg noterer ikkevold, telt, sit-ins, aksjoner i hvite klær, pray the devil back to hell og ser for meg mennesker i tog som skaper bevegelse i det umulige.

Fotografen har innspill på å få fram mengde og mange portretter, prosjektleder om nåtid, aksjon og handling.

Dermed kommer ideen med billedmosaikk fram , formet som en menneskemengde. Forsterkede farvebiter tatt ut fra farvene i bildene. Speil slik at betrakteren kan se seg selv, og speil for å lage reflekser.

I Ankomsthallen håper jeg det blir reflekser av speilbitene i taket som lager følelse av fest og glitter over disse tre fredsprisvinnerne! Gjerne musikk!

Hver gang er det samme tid til rådighet, men tiden er aldri med inn i den kreative idéløsningen. Det forundrer meg, men det går ikke, det er en brems.

Idé først, produksjon etterpå.

Dette året kreves det dyktig grafisk arbeid med bildene som strømmer inn fra Espen. Det begynner imorgen og dagen etter der og dagen etter der….

/ Utstillingsdesigner Christine Lohre /

Reklamer

Om Nobels Fredssenter | Nobel Peace Center

Nobels Fredssenter presenterer Alfred Nobel og fredsprisvinnernes virksomhet, og arbeider for å fremme refleksjon og debatt om temaer knyttet til krig, fred og konfliktløsning. Facebook: Nobels Fredssenter Facebook page in English: Nobel Peace Center Twitter: @Fredssenteret YouTube: http://www.youtube.com/user/NobelPeaceCenter
Dette innlegget ble publisert i Nobels fredspris 2011, Utstillingsdesign og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s