Tekstene til utstillingen tar form

Tekstene til utstillingen er endelig i mål og vi har akkurat sendt dem til oversettelse.

Med oss til å skrive tekstene til fredsprisvinnerutstillingen har vi hvert år eksperter på de aktuelle fredsprisvinnerne. I år har vi fått med oss to svært kunnskapsrike og skrivekyndige eksperter.

Til å skrive om Ellen Johnson Sirleaf, Leymah Gbowee og Liberia har vi engasjert Niels Nagelhus Schia. Niels er ansatt hos Norsk Utenrikspolitisk institutt hvor han arbeider med doktorgradsavhandlingen «Anthropology of peacebuilding; power, knowledge and complexity». Han har svært god kjennskap til Liberia og har skrevet en rekke rapporter og artikler om landet. Niels har vært med på laget siden kunngjøringen av prisen i oktober og også bidratt med tekst til våre faste installasjoner.

Stacey Philbrick Yadav har skrevet om Tawakkol Karman og Jemen. Stacey jobber som assisterende professor i statsvitenskap ved Hobart and William Smith Colleges i New York. Hun spesialiserer seg i komparativ politikk i Midtøsten og hennes forskning dreier seg om islamistiske organisasjoner sin rolle i samfunnsendringer. Hun har bodd og jobbet i blant annet Libanon, Jemen og Egypt.  Stacey ble anbefalt på det varmeste av Jemen-kjennere vi har vært i kontakt med i både Norge og Storbritannia.

De to ekspertene har vært av uvurderlig hjelp og har skrevet gode, og ikke minst interessante tekster om de tre fredsprisvinnerne og deres hjemland.

Vi gleder oss til å la publikum få se resultatet og lære mer om de tre fredsprisvinnerne.

/Prosjektmedarbeider Christopher William Schleigh/

Reklamer

Om Nobels Fredssenter | Nobel Peace Center

Nobels Fredssenter presenterer Alfred Nobel og fredsprisvinnernes virksomhet, og arbeider for å fremme refleksjon og debatt om temaer knyttet til krig, fred og konfliktløsning. Facebook: Nobels Fredssenter Facebook page in English: Nobel Peace Center Twitter: @Fredssenteret YouTube: http://www.youtube.com/user/NobelPeaceCenter
Dette innlegget ble publisert i Eksperter, Ellen Johnson Sirleaf, Leymah Gbowee, Produksjonsmøter, Tawakkul Karman og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s