Musikk, dans og en ny skjerm

En halv time inn i den nye jobben satt Hege i bildeutvelgingsmøte sammen med fredsprisvinnerfotograf Espen Rasmussen.

Fredag 18. november klokka halv ti startet jeg i min nye jobb som prosjektmedarbeider på Fredssenteret. Ti minutter etterpå satt jeg med prosjektkoordinator Jessica i et møte med fotograf Espen Rasmussen for å se på bildene han hadde tatt i Liberia. Tre uker før utstillingsåpning er det ikke tid til å lange introduksjoner, men et møte med Espens fargerike og levende bilder fra Liberia er ikke en dårlig måte å sette seg inn i utstillingstemaet på.

Espen har ikke bare fotografert prisvinnerne. Han har også skildret livet rundt dem, og fra Liberia hadde han med seg en overraskelse. På en strand i Monrovias fattige, og til tider farlige, område hadde han filmet ungdommer som samlet seg for å rappe om kvelden, og fra en gudstjeneste hadde han klipp av syngende og dansende kirkegjengere. Espens bilder sier mye, men det er noe med musikk som engasjerer spesielt.

Filmklippene må med i utstillingen, mente Jessica, og fant ut at det godt kan være en skjerm i Liberia-mosaikken der filmklippene kan vises. Så får vi heller slå oss til ro med at vi ikke kan hente rapperne inn som underholdning til utstillingsåpningen.

/Prosjektmedarbeider Hege Børrud Huseby/

Reklamer

Om Nobels Fredssenter | Nobel Peace Center

Nobels Fredssenter presenterer Alfred Nobel og fredsprisvinnernes virksomhet, og arbeider for å fremme refleksjon og debatt om temaer knyttet til krig, fred og konfliktløsning. Facebook: Nobels Fredssenter Facebook page in English: Nobel Peace Center Twitter: @Fredssenteret YouTube: http://www.youtube.com/user/NobelPeaceCenter
Dette innlegget ble publisert i Fotografen, Produksjonsmøter og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s