Hvordan inspireres vi av fredsprisvinnerne?

Tidligere i høst lanserte Nobels Fredssenter en kampanje om at fredsprisvinnerne kan inspirere vanlig mennesker i hverdagen. Deres bragder kan av og til virke for store og noe skremmende på vanlig mennesker. Da er det viktig å finne det punktet som kan være relevant for folk, og som kan gi mennesker noe å tenke på. «Å hilse på ukjente mennesker på tur» var Fridtjof Nansens hverdagsmetode, og Al Gore inspirerer oss til «Å kildesortere søppelet ditt, og ta bussen til jobben». Vi laget også metoder for Mor Teresa, Dalai Lama og Nelson Mandela.

Hva skulle så metodene for våre tre nye kvinnelige heltinner være? Vi utfordret vårt byrå Futatsu Industries til å tolke hva det er disse damene står for, og hva de ville gjort i hverdagen.

Kampanjen har skapt stort engasjement også internt, så flere av våre ansatte har kommet med innspill. Vi har vært gjennom utallige forslag i en morsom og kreativ prosess. Her kommer resultatet:

/Inger Marie Bø, markeds- og sponsorsjef/

Om Nobels Fredssenter | Nobel Peace Center

Nobels Fredssenter presenterer Alfred Nobel og fredsprisvinnernes virksomhet, og arbeider for å fremme refleksjon og debatt om temaer knyttet til krig, fred og konfliktløsning. Facebook: Nobels Fredssenter Facebook page in English: Nobel Peace Center Twitter: @Fredssenteret YouTube: http://www.youtube.com/user/NobelPeaceCenter
Dette innlegget ble publisert i Ellen Johnson Sirleaf, Leymah Gbowee, Nobels fredspris 2011, Tawakkul Karman og merket med , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s