Nobelsesongen er i gang!


Om to uker, 12. oktober kl. 11.00, står alle ansatte på Nobels Fredssenter forventningsfulle i Ærestunnelen. Vi følger spent nyhetssendingen direkte overført fra Nobelinstituttet.

Nobelkomiteens formann kommer ut av den tunge, brune døren og sier: «The Norwegian Nobel Committee has decided that…» og forteller verden hvem som tildeles fredsprisen for 2012. Det er like spennende hvert år! Fredsprisen er «the world’s most prestigeous prize», og offentliggjøringen følges av journalister og interesserte fra alle kontinenter.

For oss er denne dagen starten på åtte intensive uker: En utstilling om årets fredsprisvinner skal planlegges og lages – for så å bli åpnet av fredsprisvinneren selv 11. desember.

Hvem skal vi lage utstilling om? Blir det én vinner eller flere? Blir det en organisasjon? Kvinne? Mann? Hvilket kontinent skal vi til? Kommer vi til å juble? Stusse? Gispe? Tenk om det blir en vi ikke kjenner til?

Et team med erfaring og entusiasme står klare, dette er noe av det morsomste og mest intense vi gjør.

Og så klart vi spekulerer på hvem det kan bli! Navn blir kastet over bordet, klarer vi å gjette det i år? Vi treffer sjelden. Nobelkomiteens veier er uransakelige.

Det er mange som spekulerer, og en av de mest interessante å lytte til er PRIO-direktør Kristian Berg Harpviken. Hvilke tanker har han gjort seg i år? Det kan dere finne ut i dag kl 15.00. Da presenter Harpviken sine heteste tips.

Du er også hjertelig velkommen til å delta i vår uhøytidelige gjettekonkurranse om hvem som får årets fredspris. Send inn ditt forslag til konkurranse@nobelpeacecenter.net innen midnatt 11. oktober.

Premien er to billetter til åpningen av Fredsprisvinnerutstillingen på Nobels Fredssenter og to billetter til Nobelkonserten i Oslo Spektrum, begge deler finner sted 11. desember.

// Bente Erichsen, direktør //

Reklamer

Om Nobels Fredssenter | Nobel Peace Center

Nobels Fredssenter presenterer Alfred Nobel og fredsprisvinnernes virksomhet, og arbeider for å fremme refleksjon og debatt om temaer knyttet til krig, fred og konfliktløsning. Facebook: Nobels Fredssenter Facebook page in English: Nobel Peace Center Twitter: @Fredssenteret YouTube: http://www.youtube.com/user/NobelPeaceCenter
Dette innlegget ble publisert i Arrangementer, Nobels fredspris 2012, Spekulasjoner og merket med , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s