Gratulerer med dagen og med ny fredspris!

Den europeiske union (EU) er tildelt Nobels fredspris for 2012. Nobelkomiteen begrunner prisen med at EU og dens forløpere har bidratt til å fremme fred og forsoning, demokrati og menneskerettigheter i Europa gjennom mer enn seksti år.

På Nobels Fredssenter gleder vi oss over en ny pris – og som i resten av Norge går diskusjon høyt. Det er bra! Fredsprisen har alltid vært gjenstand for debatt, det er en av grunnene til at den har så sterk gjennomslagskraft.

Og med årets fredspris har Nobelkomiteen en gang for alle manifestert sin uavhengighet fra Storting og regjering.

Så snart offentliggjøringen var klar for noen få timer siden, startet vi arbeidet med både oppdateringen av installasjonene og planleggingen av Fredsprisvinnerutstillingen 2012 som skal stå ferdig om åtte uker:
Skrivegruppen er i full gang med å finne de mest interessante aspektene ved prisvinneren, arrangementsavdelingen forbereder morgendagens feiring, presse koordineres, annonse er klar, våre nye T-skjorter er i produksjon og ressurshefte med relevante artikler gjøres tilgjengelig for hele staben. Samtidig som vertene våre sørger for at publikum møtes like vennlig og hyggelig som alltid.

Skrivegruppa er godt i gang med de ulike tekstene til Nobels Hage og Veggavisen. Direktør Bente Erichsen er innom gjennom dagen og bidrar til sluttformuleringene.

I løpet av natten blir Nobels hage og Veggavisen oppdatert med Den europeiske union, og vi gleder oss til å ta imot publikum til foredrag, omvisninger og barneaktiviteter på vår åpne dag i morgen. Les mer om det her.

// Bente Erichsen, direktør //

Reklamer

Om Nobels Fredssenter | Nobel Peace Center

Nobels Fredssenter presenterer Alfred Nobel og fredsprisvinnernes virksomhet, og arbeider for å fremme refleksjon og debatt om temaer knyttet til krig, fred og konfliktløsning. Facebook: Nobels Fredssenter Facebook page in English: Nobel Peace Center Twitter: @Fredssenteret YouTube: http://www.youtube.com/user/NobelPeaceCenter
Dette innlegget ble publisert i EU, Nobels fredspris 2012 og merket med , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

3 svar til Gratulerer med dagen og med ny fredspris!

  1. massemas sier:

    hvilke forventninger har Nobelkomiten til EU I forrhold til å skape fred i framtiden, sett i sammenheng med fri flyt av «arbeidsledighet»?

  2. Hei! Thorbjørn Jagland kom så vidt innom det i foredraget sitt i dag. Du kan se det her: http://www.nobelpeacecenter.org/events/feiring-av-ny-fredsprisvinner-gratis/

  3. Gratulerer så meget med en fantastisk flott pristildeling

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s