På besøk i EU-parlamentet

«It began with a vision: European economic and political cooperation as a way of avoiding conflict and ensuring peace»

I Parlamentarium begynner utstillingen med visjonen om EU.

Tirsdag denne uken var Liv Astrid, Jessica, Kristin og Christine fra utstillingsteamet på studietur til Brüssel for å gjøre research til fredsprisvinnerutstillingen.

Det var mye å se og høre på i Parlamentarium. Her er vår formidler Kristin fordypet i en av filmene.

Alle veier fører til Brussel?

Dagen gikk fort, men vi rakk å besøke EU-parlamentet og oppleve de fantastiske utstillingene og installasjonene i deres besøkssenter, Parlamentarium. Der fikk vi innblikk i EUs historie og unionens stabiliserende rolle i Europa. Vi lærte også hvordan demokratiet i EU fungerer. Og ikke minst fikk vi undersøkt hvilke video- og bilderessurser som finnes i EUs egne arkiver. Dette kan bli en stor ressurs for utstillingen. Time will show…

Ved siden av innholdet ble vi utrolig imponert av hvordan museet formidler tekst. Alle tekstene i utstillingen finnes på hele 23 språk! Dette vises stort sett bare på den enkelte besøkendes utlånte iPod Touch og på den måten unngår man utstillingsvegger tettpakket med tekst. Og for å toppe det hele har de en introduksjon til alle installasjonene på blindespråk.

Inspirerende!

//Jessica Angstreich, prosjektkoordinator //

Reklamer

Om Nobels Fredssenter | Nobel Peace Center

Nobels Fredssenter presenterer Alfred Nobel og fredsprisvinnernes virksomhet, og arbeider for å fremme refleksjon og debatt om temaer knyttet til krig, fred og konfliktløsning. Facebook: Nobels Fredssenter Facebook page in English: Nobel Peace Center Twitter: @Fredssenteret YouTube: http://www.youtube.com/user/NobelPeaceCenter
Dette innlegget ble publisert i EU, Formidling, Nobels fredspris 2012, Produksjonsmøter, Utstillingsdesign og merket med , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s