Blanke ark

Fredsprisvinnerutstillingen om EU ble vist i EUs opplevelsessenter Parlamentarium i Brussel. På åpningen var også selve gullmedaljen en del av utstillingen. Her beundrer EU-parlamentets president Martin Schulz og Nobelkomiteens nestleder Kaci Kullman Five EUs egen fredspris.  Foto: © European Union 2013 EP

Fredsprisvinnerutstillingen 2012 ble vist i EUs opplevelsessenter Parlamentarium i Brussel. På åpningen var også selve gullmedaljen en del av utstillingen. Her beundrer EU-parlamentets president Martin Schulz og Nobelkomiteens nestleder Kaci Kullman Five EUs egen fredspris.
Foto: © European Union 2013 EP

Nobelkomiteen er god til å holde på hemmeligheter, og siden vi ikke vet hvem vi skal lage utstilling om starter vi med blanke ark i morgen når startskuddet går for årets fredsprisvinnerutstilling.

Men vi har et ess i ermet, fotografen som skal fotografere årets prisvinner er på plass.

I helgen møtes vi for å gjennomgå oppdraget: Hvor og når skal fotografen reise? Skal fotografen til en krigssone eller et mer fredelig sted? Blir det i det hele tatt mulig å fotografere årets vinner? Om et knapt døgn har vi svarene.

I møte mellom fotografen og fredsprisvinneren skapes utstillingens visuelle uttrykk. Men konseptet for utstillingen utvikles også i lys av spørsmål om hvem vinneren er. 

I fjor bestemte vi oss for at utstillingen skulle besvare et enkelt spørsmål: Hvorfor fikk EU Nobels fredspris?

I hele sommer har fredsprisvinnerutstillingen om EU blitt vist både i Oslo og Brussel, i EUs eget opplevelsessenter,  Parlamentarium. Kanskje får vi også i år en fredsprisvinner som ønsker å vise utstillingen hos seg?

// Liv Astrid Sverdrup, utstillingssjef //

Reklamer

Om Nobels Fredssenter | Nobel Peace Center

Nobels Fredssenter presenterer Alfred Nobel og fredsprisvinnernes virksomhet, og arbeider for å fremme refleksjon og debatt om temaer knyttet til krig, fred og konfliktløsning. Facebook: Nobels Fredssenter Facebook page in English: Nobel Peace Center Twitter: @Fredssenteret YouTube: http://www.youtube.com/user/NobelPeaceCenter
Dette innlegget ble publisert i Fotografen, Nobels fredspris 2013, Spekulasjoner og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s