PEACE AT WORK, ny vinner på topp

SAJ_MG_5386

PEACE AT WORK er jobbskjorta til ansatte på Fredssenteret. Og en av bestselgerne i butikken.
Foto: Sara Johannessen / Nobels Fredssenter

Spenningen er til å ta og føle på i hele huset. Da jeg kom på jobb i dag ble jeg møtt av kolleger som diskuterte hvem som får fredsprisen i år.

Det er ikke en vanlig kontordag hvor vi inntar de sittende plassene ved pultene våre i stillhet. Det ligger en forventning i luften. Summingen oss i mellom er ikke så lavmælt som den pleier og vi har spor av hektiske roser i kinnene hele gjengen. Det er rett og slett litt julaften hos oss i dag.

Alle som jobber på Nobels Fredssenter påvirkes av hvem som blir årets fredsprisvinner. På et praktisk plan vil avgjørelsen ikke bare påvirke våre arbeidsoppgaver i dag, men i uker og måneder fremover.

Så også i butikken. Butikken skal til enhver tid være aktuell. Du skal kunne finne litteratur og andre produkter som er representative for hva som pågår i samtiden, med fredsprisen og fredsprisvinnerne. Publikum vil i tiden fremover ikke bare finne bøker som angår dagens vinner, vinnere og tema, men også bøker som belyser flere av de andre nominertes kamp for fred.

Noe som er blitt en tradisjon på Nobels Fredssenter er produksjonen av årets fredsprisvinnerskjorte. T-skjorten leveres av en av Europas mest miljøbevisste leverandører og består av 70% bambus og 30% økologisk bomull. Butikken vår er mye mer grønn enn den fysiske knallrøde fargen som kjennetegner den.

På t-skjorten får navnene på et utvalg av fredsprisvinnerne sin plass. Og årets vinner er alltid på topp. For uinnvidde kan jeg fortelle at en detalj som lengden på vinnerens navn får store konsekvenser for designet til t-skjorta; et kort navn vil synes bedre enn et langt navn. Og det igjen får konsekvenser for hvem, som av designmessige årsaker, må vike i årets utgave.

T-skjortene er bestilt for flere uker siden, og har i flere dager ligget klare på trykkeriet. Men først må vi ha en ny vinner og lage en trykkfil. Designeren Simen er klar på pauserommet vårt med kaffe og fjorårets fil. Bare minutter igjen nå. Jeg skjelver litt på hendene og skotter bort på klokken i høyre hjørne av skjermen: 10.42.

Marcela

Skiftleder Marcela i flunkende ny OPCW-skjorte.

I går fikk jeg bekreftet at de rykende ferske t-skjortene vil bli sendt i budbil fra trykkeriet senest klokken 16.00 i ettermiddag, og det klarte de å levere!

T-skjorta skal være for salg i butikken så fort som mulig i ettermiddag. Våre ansatte skal møte publikum i tiden fremover med et aktuelt produkt. Med vinneren på topp i front og PEACE AT WORK på ryggen. T-skjorta er et symbol på fredsarbeid i praksis på flere plan.

//Natascha Jorde, butikksjef//

Reklamer

Om Nobels Fredssenter | Nobel Peace Center

Nobels Fredssenter presenterer Alfred Nobel og fredsprisvinnernes virksomhet, og arbeider for å fremme refleksjon og debatt om temaer knyttet til krig, fred og konfliktløsning. Facebook: Nobels Fredssenter Facebook page in English: Nobel Peace Center Twitter: @Fredssenteret YouTube: http://www.youtube.com/user/NobelPeaceCenter
Dette innlegget ble publisert i Nobels fredspris 2013, OPCW og merket med , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s