Journalisttilstrømming

10. desember er den dagen i året da verdensmedienes søkelys rettes mot Oslo.

Noen har gjort det å rapportere om fredsprisen til en profesjon, og mange faste Nobelreportere kommer hit hver eneste desember. De kan sin Nobelhistorie omtrent like godt som oss som jobber med den hele tiden. Og så er det mange av de tilreisende journalistene som dekker fredsprisen for aller første gang.

Og alle, uansett forhåndskunnskap om årets vinner, programmet, Oslo, fredsprisen eller Alfred Nobel, skal få nok bakgrunnsinformasjon, bildemateriale og intervjuobjekter til å lage sin egen vri på rapportene de sender hjem til sine land.

Et par bakombilder fra pressevisningene for fredsprisvinnerutstillingen 2012. Her er det NRK Lørdagsrevyen og TV2 nyhetskanalen som lager reportasjer.

Et par bakombilder fra pressevisningene for Fredsprisvinnerutstillingen 2012. Her er det NRK Lørdagsrevyen og TV2 nyhetskanalen som lager reportasjer med direktør Bente og utstillingssjef Liv Astrid.

I år er Nobelskuta i høyeste grad i rute. Nobelinstituttet og Utenriksdepartementet samarbeider om medieakkrediteringen som startet allerede denne uka.  Tilreisende journalister verden over planlegger i disse dager turen til Oslo. Og i ethvert norsk mediehus pågår også planlegging av årets dekning.

Hovedsaken er selvsagt selve fredsprisseremonien og årets fredsprisvinner OPCW, men det skjer mange andre aktiviteter under Nobeldagene i desember som også har nyhetsrelevans. Redd Barnas fredsprisfest, banketten på Grand Hotell, Nobelkonserten og vår egen Fredsprisvinnerutstilling er blant høydepunktene.

Og nå er vi altså i gang. Hovedakkrediteringen skjer ikke hos oss på Nobels Fredssenter, men det er morsomt å registrere at bare minutter etter akkrediteringen åpnet, fikk jeg de to første forespørslene om pressevisning og intervjuer i fredsprisvinnerutstillingen, fra Kina og Spania.

Er du nysgjerrig på hvordan presseprogrammet ser ut? Det ligger på Nobelinstituttets hjemmesider, og du kan lese det her.

// Kirsti Svenning, informasjonsrådgiver //

Reklamer

Om Nobels Fredssenter | Nobel Peace Center

Nobels Fredssenter presenterer Alfred Nobel og fredsprisvinnernes virksomhet, og arbeider for å fremme refleksjon og debatt om temaer knyttet til krig, fred og konfliktløsning. Facebook: Nobels Fredssenter Facebook page in English: Nobel Peace Center Twitter: @Fredssenteret YouTube: http://www.youtube.com/user/NobelPeaceCenter
Dette innlegget ble publisert i Nobels fredspris 2013, OPCW. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s