Årets fotograf er Paolo Pellegrin

Endelig kan vi lette på sløret og fortelle hvem som er årets fotograf for fredsprisutstillingen; den italienske Magnum-fotografen Paolo Pellegrin.

Paolo Pellegrin.  Foto: Kathryn Cook.

Paolo Pellegrin.
Foto: Kathryn Cook.

Allerede dagen etter annonsering, 12. oktober, satte vi oss ned med ham for å planlegge årets utstilling. Å skaffe tilgang til OPCW-inspektørenes arbeid var en viktig prioritet, og de siste ukene har Pellegrin besøkt fire ulike land for å portrettere OPCW-inspektørene. OPCW er en organisasjon som er ny og ukjent for folk flest. Med Paolo Pellegrins bilder vil publikum få mulighet til å oppleve hvordan inspektørene i OPCW overvåker, finner og ødelegger kjemiske våpen.

Vi har lenge ønsket å samarbeide med Paolo Pellegrin, og vi kunne ikke ha valgt en mer passende fotograf til årets fredsprisutstilling.

Paolo har lang erfaring med å fotografere i krig- og konfliktområder som Bosnia, Kosovo og Irak, og han har også dekket en rekke humanitære kriser. Han har et helt eget blikk og er en humanistisk orientert fotograf. Hans arbeid beveger seg mellom dokumentarfotografiet og kunstfotografiet. Dette arbeidet har gitt han en lang rekke World Press Photo Awards og han har også utgitt en rekke fotobøker. Pellegrin fotograferer til daglig for Newsweek og Die Zeit og om noen få uker kan du se hans nye billedserie om OPCW på Fredssenteret.

Denne helga har vi jobbet med å velge bilder til utstillingen. Det er ikke enkelt å velge når det er så mange flotte bilder å velge blant, men ett bilde har vi valgt, til bruk på invitasjonen og i media. Det kan du se her … Enjoy!

Inspektører fra OPCW tester beskyttelsesdrakter ved en lagringsplass for kjemiske våpen i Libya. Foto: Paolo Pellegrin / Magnum Photos for Nobels Fredssenter

Inspektører fra OPCW tester beskyttelsesdrakter ved en lagringsplass for kjemiske våpen i Libya.
Foto: Paolo Pellegrin / Magnum Photos for Nobels Fredssenter

// Liv Astrid Sverdrup, utstillingssjef //

Reklamer

Om Nobels Fredssenter | Nobel Peace Center

Nobels Fredssenter presenterer Alfred Nobel og fredsprisvinnernes virksomhet, og arbeider for å fremme refleksjon og debatt om temaer knyttet til krig, fred og konfliktløsning. Facebook: Nobels Fredssenter Facebook page in English: Nobel Peace Center Twitter: @Fredssenteret YouTube: http://www.youtube.com/user/NobelPeaceCenter
Dette innlegget ble publisert i Fotografen, Nobels fredspris 2013, OPCW, Utstillingsdesign og merket med , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s