Fredsprisutstilling til sponsorene

Fredsprisutstillingen om OPCW lages også i en miniversjon for noen av sponsorene våre. Både ABB og Telenor har bestilt en miniversjon for visning i sine hovedkvarter i Oslo, og Telenor sender også ut utstillingen til sine kontorer i Bangkok, Dhaka, Kuala Lumpur og Islamabad.

Mountinginstructions

I år har vi valgt ut fire av Paolo Pellegrins fotografier fra Libya, Serbia og Belgia til utstillingen. Bildene gir et innblikk i hvordan OPCW arbeider med å destruere kjemiske våpen, og den grundige treningen som inspektørene må igjennom.

16 år etter at OPCW ble opprettet er mer enn 80 prosent av verdens kjemiske våpen ødelagt, og arbeidet med ødelegge våpnene fortsetter. I Libya fotograferte Pellegrin inspektørene på besøk i et tidligere militæranlegg i Sør-Libya, der kjemiske våpen blir lagret i bunkere før destruksjon.

Men også i Europa blir kjemiske våpen fra første verdenskrig gjenfunnet: Bare i det sørvestlige Belgia blir det hvert år gjenfunnet anslagsvis 150 tonn udetonert ammunisjon på slagmarkene fra første verdenskrig. Av dette er rundt fem prosent – mellom sju og åtte tonn – udetonerte kjemiske våpen, for det meste fosforgranater. Med teknisk assistanse og veiledning fra OPCW arbeider det belgiske forsvaret med å samle inn og ødelegge denne giftige ammunisjonen som har ligget i jorda i nesten hundre år. Slik dokumenterer Pellegrins bilder et århundres kamp mot kjemiske våpen.

Miniversjonen av fredsprisutstillingen er allerede produsert, og er på vei sponsorene slik at den kan monteres og stå klar til Nobelseremonien i Rådhuset begynner den 10. desember. Slik får sponsorene ta del i feiringen av årets vinner.

// Liv Astrid Sverdrup, utstillingssjef //

Reklamer

Om Nobels Fredssenter | Nobel Peace Center

Nobels Fredssenter presenterer Alfred Nobel og fredsprisvinnernes virksomhet, og arbeider for å fremme refleksjon og debatt om temaer knyttet til krig, fred og konfliktløsning. Facebook: Nobels Fredssenter Facebook page in English: Nobel Peace Center Twitter: @Fredssenteret YouTube: http://www.youtube.com/user/NobelPeaceCenter
Dette innlegget ble publisert i Nobels fredspris 2013, OPCW, Utstillingsdesign og merket med . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s