Varierte Nobeldager

I skrivende stund sitter OPCWs generaldirektør Ahmed Üzümcü og spiser Nobelbankett på Grand hotell og blir behørig feiret for sin velfortjente fredspris.

Tidligere i dag var han hedersgjest på Redd Barnas fredsprisfest som gikk av stabelen inne hos oss på Nobels Fredssenter, med gassmasker, røyk, hiphop og dans. Barna hadde laget hele festen selv, og stilte gode spørsmål til Üzümcü, for eksempel: Hvordan er det egentlig å lede en så viktig organisasjon?

Å være hedersgjester på besøk i Oslo og samtidig skulle koordinere alle ansatte under et program andre har laget for deg, er ikke helt enkelt.

IMG_6901

Da er det fint å kunne trå til når OPCWs pressesjef Michael Luhan ba meg om hjelp. «Kirsti, kan du hjelpe oss å tweete på vegne av OPCW som takk for oss på Redd Barna-festen?» Med forberedt ordlyd fra deres side, litt logistikk og midlertidig twitterkontotilgang fra min side…og vips, så rakk fredsprisvinneren å hilse barna før neste programpost, selve seremonien startet.
OPCW-tweet

I morgen ettermiddag kommer generaldirektør Üzümcü tilbake til Nobels Fredssenter sammen med store deler av delegasjonen sin. Da skal han åpne utstillingen som viser den jobben OPCW gjør for å sikre en verden uten kjemiske våpen.

Det har vært pressevisninger i fredsprisutstillingen i to dager, og ved hjelp av blant annet OPCWs egen utstyrssjef Micahel Barrett som ekspert, er utstillingen blitt omtalt i en lang rekke medier.

Den største serien av Paolo Pellegrins bilder var i Aftenposten på lørdag (papir) og på nett på søndag. Søndagsrevyens reporter Olav Døvig fikk prøve en gassmaske (reportasjen starter fra 19.10), mens TV2s reporter Yama Wolasmal la seg ned på gulvet for å demonstrere autoinjisering. Ta et lite googlesøk, så finner du mange flere fine oppslag.

Mang en mail blir skrevet, trapper løpes opp og ned og det må påregnes et par daglige runder med mobiltelefonlading slike dager. I morgen er det utstillingsåpning, fredspriskonsert og en aldri så liten samling etterpå med oss som jobber på dette mangesidige og fine stedet.

IMG_20131210_204255

Men for i dag er de høye hælene lagt til side sammen med NRKs gjenglemte mikrofon.

// Kirsti Svenning, informasjonsrådgiver//

Om Nobels Fredssenter | Nobel Peace Center

Nobels Fredssenter presenterer Alfred Nobel og fredsprisvinnernes virksomhet, og arbeider for å fremme refleksjon og debatt om temaer knyttet til krig, fred og konfliktløsning. Facebook: Nobels Fredssenter Facebook page in English: Nobel Peace Center Twitter: @Fredssenteret YouTube: http://www.youtube.com/user/NobelPeaceCenter
Dette innlegget ble publisert i Arrangementer, Eksperter, Formidling, Fotografen, Nobels fredspris 2013, OPCW. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s