Da er vi i mål!

10. desember, én dag før åpning, stod årets fredsprisutstilling klar, og huset var pyntet til fest.

NOBEL_2013__9

Foto: Sara Johannessen / Nobels Fredssenter

Da vi fikk nyheten om hvem som fikk årets fredspris var OPCW et ukjent navn for mange av oss. For Nobels Fredssenter har dette vært en mulighet til å fortelle en helt ny, og ukjent historie. Årets utstilling er blitt en utstilling om de ukjente fredsheltene, og om håndfast og konkret arbeid for fred.

Sjelden har vi opplevd at en fredsprisvinner har et større utstyrslager og med hjelp fra OPCW har vi fått låne mye spennende utstyr som inspektørene bruker i sitt arbeid, og våre besøkende kan prøve inspektørenes egne gassmasker.

Årets fredsprisvinner har også et stort laboratorium, og fredsprisvinnernes «far», Alfred Nobel, tilbrakte selv store deler av sitt liv i laboratoriet i jakten på stadig nye oppfinnelser: Så hva var mer naturlig enn å bygge et laboratorium også i selve utstillingen?

Men aller viktigst, med Paolo Pellegrins fotografier kan publikum bli med inspektørene ut på jobb, på destruksjonsanlegg i Libya, på «live agent training» Serbia og på slagmarkene fra første verdenskrig i Belgia hvor bøndene fortsatt finner kjemiske stridsmidler.

Å skaffe fotografen tilgang til å fotografere det farlige arbeidet deres har vært en stor utfordring, og svært få har tidligere fått innblikk i våpeninspektørenes hverdag. Nå kan publikum  se mesterfotografens Pellegrins storformatbilder.

Rett etter prisutdelingen i Oslo Rådhus fikk 25 ungdommer fra 13 land en sniktitt på fredsprisutstillingen. De var deltakere på Telenors Youth Summit som gikk av stabelen denne dagen, og som vi har vært med på å arrangere sammen med vår hovedsponsor Telenor. Spennende å vise utstillingen til en så internasjonal og interessert gruppe! Reaksjonene som kom lover godt!

// Liv Astrid Sverdrup, utstillingssjef //

Reklamer

Om Nobels Fredssenter | Nobel Peace Center

Nobels Fredssenter presenterer Alfred Nobel og fredsprisvinnernes virksomhet, og arbeider for å fremme refleksjon og debatt om temaer knyttet til krig, fred og konfliktløsning. Facebook: Nobels Fredssenter Facebook page in English: Nobel Peace Center Twitter: @Fredssenteret YouTube: http://www.youtube.com/user/NobelPeaceCenter
Dette innlegget ble publisert i Nobels fredspris 2013, OPCW. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s