Forvirringen råder

TRS1Omtrent samtidig som den første av årets Nobelpriser ble annonsert, samlet omviserne og formidlerne på Nobels Fredssenter seg på et møterom på museet for å gjøre et foreløpig siste forsøk på å finne ut av hvem som får Nobels fredspris for i år.

En skulle kanskje tro at vi som jobber på et museum hvis hovedoppgave er å fortelle om Nobels fredspris skulle ha en fordel fremfor andre når det gjelder å finne ut av hva Den Norske Nobelkomité tenker.

Sånn er det ikke, og vi er som oftest like overrasket som alle andre når kunngjøringen gjøres den andre fredagen i oktober. Så hva gjør vi?

TRS2.jpg

Vi vender oss mot mediene og de bekreftede lekkasjene som finnes over årets 278 nominerte, i tillegg til spekulasjonene som offentliggjøres for eksempel av PRIO-direktør Kristian Berg Harpvigen og Norges FredsrådI tillegg hadde formidler Adeline tatt på seg å grave frem noen interessante navn fra Internettets avkroker.

TRS3

Kom vi til en konklusjon? Absolutt ikke. Drøye to timers intens meningsutveksling har i grunnen etterlatt oss like uvitende og like langt unna svaret på det som for oss er årets store spørsmål: Hvem får Nobels fredspris for 2014?

//Thomas Røst Stenerud, formidler//

Reklamer

Om Nobels Fredssenter | Nobel Peace Center

Nobels Fredssenter presenterer Alfred Nobel og fredsprisvinnernes virksomhet, og arbeider for å fremme refleksjon og debatt om temaer knyttet til krig, fred og konfliktløsning. Facebook: Nobels Fredssenter Facebook page in English: Nobel Peace Center Twitter: @Fredssenteret YouTube: http://www.youtube.com/user/NobelPeaceCenter
Dette innlegget ble publisert i Formidling, Nobels fredspris 2014, Spekulasjoner. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s