To modige fredsprisvinnere

Endelig vet vi hvem som ble tildelt årets fredspris: Malala Yousafzai og Kailash Satyarthi får prisen blant annet for sitt modige arbeid for alle barns rett til utdannelse.

Malala_utst

Malala Yousafzai i utstillingen Be Democracy

Å lage årets fredsprisutstilling blir en fantastisk utfordring. Denne gangen skal vi bruke vårt største utstillingsrom Toghallen på 400 m2, og det er jeg glad for her er det mye å fortelle. I går ettermiddag hadde vi den første praten med årets fredsprisfotograf etter kunngjøringen, fotografen er minst like begeistret som oss for årets to vinnere: Hvor og når skal fotografen reise? Hvilke vinklinger skal vi gå for? Kontrastene er mange: Barn som reddes fra tvangsarbeid og barn som går på skole, en ung jente og en voksen mann, et verdenskjent navn og et mer ukjent navn, India og Pakistan, muslim og hindu. Men Malala Yousafzai og Kailash Satyarthi deler det viktigste: en uredd kamp mot undertrykkelse av barn og unge. Nå er det lørdag og åpen dag på Fredssenteret, og jeg har akkurat hørt Jagland og Lundestads foredrag om årets vinnere. Begge fremhever håpet de to fredsprisvinnerne representerer i kampen mot ekstremisme. Historier om mot og historier om håp blir viktige i denne utstillingen.

Jagland_foredrag

Jagland om Malala på Fredssenteret i dag: Fint å sitte i Be Democracy utstillingen og høre om hvordan hun har blitt en ledende stemme for jenters rett til utdannelse. For Malala begynte det med en bloggdagbok på BBC Urdu.

//Liv Astrid Sverdrup, utstillingssjef//

Reklamer

Om Nobels Fredssenter | Nobel Peace Center

Nobels Fredssenter presenterer Alfred Nobel og fredsprisvinnernes virksomhet, og arbeider for å fremme refleksjon og debatt om temaer knyttet til krig, fred og konfliktløsning. Facebook: Nobels Fredssenter Facebook page in English: Nobel Peace Center Twitter: @Fredssenteret YouTube: http://www.youtube.com/user/NobelPeaceCenter
Dette innlegget ble publisert i Arrangementer, Fredsprisutstilling, Nobels fredspris 2014 og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s