Førstegangsreisende i Nobel

To morsomme og lærerike, men hektiske og intense dager på Nobels Fredssenter er over.

To verdige personer er blitt tildelt Nobels fredspris, og Thorbjørn Jagland og Geir Lundestad har holdt sine innsiktsfulle og interessante foredrag om fredsprisvinnerne.

Det har gått varmt i Fredssenterets sosiale mediekanaler og pressen har fått sine intervjuer og reportasjer.

Som ny til alt som skjer rundt annonsering av ny fredsprisvinner på Nobels Fredssenter, var jeg ekstra spent og hadde store forventninger til annonseringsdagen, og vår feiring av fredsprisvinnerne.

Noen av bildene som jeg la ut i helga. T-skjorte med nye fredsprsivinnere på, skjermen i Nobels Hage og de utrolig flinke juniorekspertene.

Noen av bildene som jeg la ut i helga: T-skjorta med nye fredsprsivinnere på, skjermen i Nobels Hage og de utrolig flinke juniorekspertene.

I det Thorbjørn Jagland uttalte navnene til Kailash Satyarthi og Malala Yousafzai, løp fingrene over iPhonen for å gratulere på Facebook, Twitter og Instagram. Dagen fortsatte med stadige oppdateringer av alt arbeidet som skjedde på Fredssenteret, som forberedelser til besøk av Barnas Fredsklubb neste dag, våre nye fredsprisskjorter og de nye fredsprisvinnernes skjerm i Nobels hage.

Lørdag var det klart feiring av fredsprisvinnerne med foredrag av Thorbjørn Jagland og Geir Lundestad. Pressen som dekket arrangementet ble tatt i mot, fulgt opp og intervjuer med direktør Bente Erichsen, barn fra Barnas Fredsklubb, Thorbjørn Jagland og Geir Lundestad ble organisert og gjennomført – og alt selvfølgelig dokumentert i sosiale medier.

Fullt hus da Jagland holdt foredrag inne i utstillingen Be Democracy, der Malala er en av historiene.

Fullt hus da Jagland holdt foredrag inne i utstillingen Be Democracy, der Malala er en av historiene. Foto: Johannes Granseth / Nobels Fredssenter

Lørdag ettermiddag kunne jeg konkludere med at begge dagene hadde vært en suksess for Nobels Fredssenter. Publikum var glade, pressen virket fornøyde og våre sosiale mediekanaler var fulle av historier fra de to dagenes hendelser.

Jeg ser frem til å jobbe videre med kommunikasjonsarbeidet for fredsprisutstillingen, og håper de to fredsprisvinnerne selv får muligheten til å åpne og se utstillingen. Kanskje er vi ansatte så heldige å få hilse på dem i tillegg, som vi fikk da Desmond Tutu nylig var på besøk.

Jeg var så heldig å få en fin liten prat med Tutu da han besøkte oss nylig. Veldig stas! Foto: Johannes Granseth

Jeg var så heldig å få en fin liten prat med Tutu da han besøkte oss nylig. Veldig stas! Foto: Johannes Granseth

//May-Tone Eikum, informasjonskonsulent//

Om Nobels Fredssenter | Nobel Peace Center

Nobels Fredssenter presenterer Alfred Nobel og fredsprisvinnernes virksomhet, og arbeider for å fremme refleksjon og debatt om temaer knyttet til krig, fred og konfliktløsning. Facebook: Nobels Fredssenter Facebook page in English: Nobel Peace Center Twitter: @Fredssenteret YouTube: http://www.youtube.com/user/NobelPeaceCenter
Dette innlegget ble publisert i Arrangementer, Fredsprisutstilling, Nobels fredspris 2014 og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s