Ekspert-input om barnas fredspris

For å få høre tankene til dem som virkelig har peiling på årets fredspristema, samlet vi et knippe eksperter til diskusjon og idémyldring på Fredssenteret.

Vi var proppfulle av spørsmål: Hva er de over- og underordnede temaene i fredsprisen, slik ekspertene ser det? Hva bør den røde tråden i fredsprisutstillingen være, og hvor mye bør utstillingen vektlegge personene Malala Yousafzai og Kailash Satyarthi?

Malala Yousafzai og Kailash Satyarthi i veggavisen på Nobels Fredssenter. Foto: Johannes Granseth/

Malala Yousafzai og Kailash Satyarthi i veggavisen på Nobels Fredssenter. Foto: Johannes Granseth/

Representanter fra Fafo, Prio, Plan Norge, Unicef, Mira-senteret og Redd Barna delte sine synspunkter på fredsprisvinnernes arbeid og på hvordan å best belyse fredsprisens gjennomgående tematikk: barnearbeid og barns utdanning.

For, som mange rundt bordet understreket: Dette er barnas fredspris. Dette er en pris som belyser hvor viktig utdanning og en trygg barndom er for fred.

Ekspertmøte2

Eksperter fra PRIO, Fafo, Plan Norge, UNICEF, Redd Barna og Mira-senteret var samlet på Nobels Fredssenter for å bidra med kunnskap om årets to fredsprisvinnere.

Ekspertene kom ikke bare med innspill rundt fakta og perspektiver, de hadde også flere kreative ideer til hvordan utstillingen kan engasjere dem prisen handler om: Barna selv.

Etter ekspertmøtet sitter utstillingsteamet igjen med hodet proppfullt av fakta, nyanser, kontroverser og innfallsvinkler. En smule klokere på temaet, og fulle av inspirasjon, går vi løs på jobben med å koke ned det hele til én utstilling.

//Ragnhild Holmås, tekstkonsulent//

Om Nobels Fredssenter | Nobel Peace Center

Nobels Fredssenter presenterer Alfred Nobel og fredsprisvinnernes virksomhet, og arbeider for å fremme refleksjon og debatt om temaer knyttet til krig, fred og konfliktløsning. Facebook: Nobels Fredssenter Facebook page in English: Nobel Peace Center Twitter: @Fredssenteret YouTube: http://www.youtube.com/user/NobelPeaceCenter
Dette innlegget ble publisert i Fredsprisutstilling, Nobels fredspris 2014 og merket med , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s