Ikke rom for produkter laget av barnehender

Årets fredsprisvinnere er sterke representanter for barns rettigheter. I museumsbutikken på Nobels Fredssenter arbeider vi hele tiden med å oppfylle Fredssenterets visjon, som er: Vi skal inspirere til fred. Det prøver vi å gjøre ved å fokusere på å føre produkter som på alle måter viser respekt for mennesker, dyr og natur.

butikken3

I museumsbutikken på Nobels Fredssenter undersøker vi alltid om produksjonen til produktene er etisk forsvarlig.

 

Det er et selvsagt fokus at barnearbeid ikke skal benyttes i noe ledd av noen produksjon – hverken der vi utvikler produktene selv, eller hos de leverandører vi kjøper ferdige produkter av. Vi er svært opptatt av å gjøre alt vi kan for å sikre at all produksjon – egen eller andres, foregår på en måte som er etisk forsvarlig.

Hvordan kan vi vite med sikkerhet at varer vi tar inn er produsert etisk forsvarlig? Ved å jobbe med leverandører og produsenter vi kjenner godt, ved å skape gode og tette relasjoner med nye leverandører – stille direkte spørsmål, be om garantier, og så godt som det er mulig sørge for at produksjonen kan spores tilbake alle ledd, kan vi i hvert fall gjøre vårt beste for å sikre dette. Det hjelper veldig at mange av våre leverandører selv er spesielt engasjerte i disse problemstillingene, selv om det ikke gjelder alle.

butikken4

butikken1

 

 

 

 

 

 

 

 

For de av leverandørene våre som ikke har etisk produksjon som spesifikt fokusområde, er erfaringen likevel at de respekterer våre forespørsler og undersøkelser, selv om de nok av og til oppfatter dem som masete. Det må de jo få lov til. Og vi må fortsette å spørre, grave og stille krav. På sikt kan vi jo håpe at det fører det til at disse leverandørene også blir mer engasjert. Tildelingen av fredsprisen til Malala Youzafsai og Kailash Satyarthi inspirerer dem kanskje ytterligere?

//Caroline Thiis-Messel, butikkansvarlig//

Om Nobels Fredssenter | Nobel Peace Center

Nobels Fredssenter presenterer Alfred Nobel og fredsprisvinnernes virksomhet, og arbeider for å fremme refleksjon og debatt om temaer knyttet til krig, fred og konfliktløsning. Facebook: Nobels Fredssenter Facebook page in English: Nobel Peace Center Twitter: @Fredssenteret YouTube: http://www.youtube.com/user/NobelPeaceCenter
Dette innlegget ble publisert i Nobels fredspris 2014 og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s