Aktivitetsløype i Fredsprisutstillingen

Med en gang vi fikk vite at den nye Fredsprisutstillingen skulle handle om barnerettigheter, var det mange tanker i formidlingsavdelingen. Vi delte ut en familieguide da vi viste utstillingen Hva spiser verden?, og det var utrolig gøy å se barna guide voksne rundt utstillingen fra bilde til bilde. En aktivitetsløype! Men hvordan snakker vi om barnerettigheter til barn? Hvordan kan barna utforske utstillingen, lære om et viktig tema og samtidig ha det gøy?

aktivitetsl1

Malala og Kailash treffer du med en gang du kommer inn på Fredssenteret, og her ved den gule disken får alle barn en aktivitetsløype.

Det har vært mange runder med korrekturlesing og endringer. Vi tok utgangspunkt i FNs barnekonvensjon, men også i to inspirerende barn. En 11-år gammel Malala skriver dagbok på internett der hun forteller at hun ikke får lov til å gå på skole. Det er jo urettferdig! Og en 6-år gammel Kailash treffer en gutt som sitter og pusser sko. Hvorfor jobber han i stedet for å gå på skole?

aktivitetsl3

Ta med aktivitetsløypa hjem for den inneholder en plakat om barns rettigheter.

Alle barn har rett til å gå på skole. Men hva skal de lære? Hva er en god skole? Det står også i barnekonvensjonen at alle barn har rett til å hvile og ikke minst å leke. Derfor har vi et stopp i løypa det det står: Ta deg en tur i sklia! Utstillingen er fargerik og leken og vi gleder oss til å se barna ta den i bruk.

aktivitetsl2

Vil du finne svar på en av oppgavene i aktivitetsløypa må du ta en titt under sklia.

Aktivitetsløypen har blitt sendt til trykkeriet og den leveres på Fredssenteret senere i dag. Nå er det bare å finne plass til det på den gule disken i Ankomsthallen!

//Adeline Cuvelier, formidler//

Om Nobels Fredssenter | Nobel Peace Center

Nobels Fredssenter presenterer Alfred Nobel og fredsprisvinnernes virksomhet, og arbeider for å fremme refleksjon og debatt om temaer knyttet til krig, fred og konfliktløsning. Facebook: Nobels Fredssenter Facebook page in English: Nobel Peace Center Twitter: @Fredssenteret YouTube: http://www.youtube.com/user/NobelPeaceCenter
Dette innlegget ble publisert i Nobels fredspris 2014. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s